Compensații la tarifele pentru Energia Electrică și Gaze Naturale c...

  • Principala
  • Știri
  • Compensații la tarifele pentru Energia Electrică și Gaze Naturale consumate
Stiri Image
06.01.2022

Compensații la tarifele pentru Energia Electrică și Gaze Naturale consumate

Stimați consăteni, așa cum deja cunoașteți, din anul 2022, locuitorii s. Hîrbovăț împreună cu alte sate învecinate din zona de securitate transnistreană, vor beneficia de compensații la tarifele pentru Energia Electrică și Gaze Naturale consumate. Vom achita energia electrică și gazul natural la tarifele din Transnistria.
Procedura este una nouă pentru noi, din care considerente vom învăța din mers, pe motiv că sunt încă multe neclarități.
Așadar, compensațiile vor fi oferite PENTRU FIECARE CONSUMATOR (Persoană în viață menționată în factura de consum de la Premier Energy și/sau Moldova-Gaz (în continuare FURNIZORI) pe cardul bancar conform calculelor de consum venite centralizat de la Furnizori , la Primărie.
❗ IMPORTANT!!! În cazul că în facturi figurează o persoană decedată, trebuie urgent să Vă adresați la Furnizori și să modificați contractul cu ei, conform procedurilor reglementate la ei.( vă vom explica modalitatea la Primarie).
❗ Pentru a deschide centralizat carduri bancare , toți consumatorii menționați în facturi,
Vă rugăm să veniți la Primărie, începând cu ziua de Luni, 10 ianuarie 2022 , la Dna Lilia Mînascurta, cu următoarele acte:
– Buletinul de identitate și fișa de însoțire (valabil) ale persoanelor menționate în facturi.
– ultima factură de la gaz și energie electrică.
Urmeaza procedura de perfectare a cardurilor pentru fiecare beneficiar.
Pentru informare:
Procesul de compensație presupune că Furnizorii vor transmite centralizat la Primărie informațiile de consum și sumele spre plată pentru fiecare consumator conform datelor din contractele semnate cu Dvs (Nume, prenume, Nr contor/NLC, datele de consum și sumele spre plată), apoi angajatul Primăriei va sistematiza și procesa toate informațiile parvenite, le va transmite Direcției Finanțe Anenii Noi pentru verificare și aprobare, după care vor fi trasferate sumele aferente compensațiilor către Primărie, ca mai apoi, Primăria să le transfere pe cardul bancar al fiecărui consumator. După o astfel de procedură, cam anevoioasă, se lucrează în satele care beneficiază de compensații la tarife de mai multi ani deja .
❗ P.S. Vă rog să fiți înțelegători și constructivi la implementarea acestei noi metodologii de compensații la tarife.
❗ P.S. Vă rog informați vecinii, rudele și prietenii, iar pe cei neputincioși Vă rog să-i ajutați să-și perfecteze actele necesare. Vă mulțumim!!!

Noutăți