Desfăşurarea sărbătorilor pascale 2021

Stiri Image
26.04.2021

Desfăşurarea sărbătorilor pascale 2021

În temeiul ultimei decizii a Comisiei Situații Excepționale Nr. 54 din 29 aprilie, și în legătură cu desfășurarea slujbei din seara de Paști,
Atenționăm:

📍Serviciile divine în perioada pascală, inclusiv în seara de Paști, vor fi oficiate cu prezența fizică a enoriașilor, cu condiția respectării distanței reglementate între persoane, purtarea măștii (aprobate la nivel național) și cu asigurarea de către administrațiile lăcașurilor de cult a substanțelor dezinfectante.
❗Persoanele ce nu vor avea mască, se vor putea apropia la întrarea în biserica, unde vor putea solicita o masca, de la doamna Galina.

📍Aflarea enoriașilor în curțile lăcașurilor de cult și în spațiile publice alocate pentru sfințirea bucatelor pascale va fi admisă doar cu condiția respectătii distanței reglementate între persoane (aprobate la nivel național).

📍Ceremonia de sfințire a bucatelor pascale se va desfășura în incinta ogrăzii bisericii și la ieșirea din biserica
-Partea din Deal-spre Cimitir,
-Partea din Vale- spre sectorul Centru, cu respectarea distanței de 1 m, și purtarea obligatorie a măștii de protecție, in jurul orelor 03-00.

📍Aflarea enoriașilor pe teritoriile cimitirelor este admisă doar cu purtarea măștilor de protecție și recomandat ar fi cu prezența unui membru al familiei. Păstrarea distanței reglementate între persoane (aprobate la nivel național).

📍Consumul de produse alimentare și băuturi, inclusiv alcoolice, pe teritoriile cimitirelor, este strict interzisă.

Vă dorim sărbători fericite și aveți grija de sănătatea d-voastră, și a celor din jur!

Noutăți