Dezvoltarea infrastructurii de agrement destinată copiilor din satu...

  • Principala
  • Știri
  • Dezvoltarea infrastructurii de agrement destinată copiilor din satul Hîrbovăț
Stiri Image
01.10.2020

Dezvoltarea infrastructurii de agrement destinată copiilor din satul Hîrbovăț

Asociația de băștinași „DIN INIMĂ PENTRU HÎRBOVĂȚ”, selectată în cadrul proiectului PNUDMigrație și dezvoltare locală”, în parteneriat cu băștinații din diasporă, suportul PNUD Moldova și APL Hîrbovăț, dorește să amenajeze, pe terenul Școlii Primare din localitate, un spațiu de joacă pentru copii.
  Proiectul, cu genericul ”Copilărie, dulce feerie”, face parte din planul de dezvoltare a infrastructurii de agrement destinat copiilor, prin care ne propunem amenajarea unui spațiu atractiv de joacă pentru cei mici, astfel încât ei să se poată bucura de o viață socială activă și în siguranță.
  Terenul va cuprinde mai multe zone tematice, cu posibilitatea extinderii acestora pe viitor.
De asemenea, este important pentru comunitate să asigurăm o comunicare eficientă între copii rămași acasă și părinții sau bunicii plecați peste hotare. În acest sens, ne propunem să dotăm terenul cu un emițător wifi, astfel încât, pe platformele de socializare, să le oferim posibilitatea și să creem senzația prezenței celor aflați la sute și mii de kilometri distanță, alături de cei mici la joacă.

  Bugetul proiectului este 5123 USD, contribuția fiind următoarea:

APL Hîrbovăț – 1170 USD (contribuție financiară):

PNUD – 960.61 USD (contribuție financiară):

Diaspora – 1415.09 USD (contribuție financiară)

Comunitatea – 1578 USD (suma nu include comisionul platformei de colectare).

  Consătenii noștri au demonstrat în repetate rânduri că le pasă de satul natal și de cei de acasă, prin contribuția financiară la mai multe inițiative sociale. Astfel, vă îndemnăm
să contribuim fiecare, în măsura posibilităților, la dezvoltarea infrastructurii de agrement destinată copiilor din comunitate.
  Dorul de casă este cel care te macină des când ești plecat, iar gestul de susținere a dumneavostră poate contribui la un zâmbet de copil.

Noutăți