Hîrbovăț-selectat în cadrul Programului „Comunitatea Mea”

  • Principala
  • Știri
  • Hîrbovăț-selectat în cadrul Programului „Comunitatea Mea”
Stiri Image
10.10.2020

Hîrbovăț-selectat în cadrul Programului „Comunitatea Mea”

Comunitatea Mea, programul principal al USAID Moldova în domeniul guvernării locale, își extinde rețeaua de comunități partenere. Treizeci de primării și comunități au aderat, în această toamnă, la program pentru a beneficia de asistența Guvernului American,printr-e care se regăsește și localitatea Hîrbovăț. Scopul asistenței Programului Comunitatea Mea este de a fortifica capacitățile reprezentanților autorităților publice pentru a putea asigura o guvernare mai eficientă, mai transparentă și mai responsabilă față de cetățeni.

”Programul Comunitatea Mea este despre oameni, despre cetățenii acestei țări, care pot beneficia de o guvernare locală mai bună, indiferent de etnie sau gen . Vreau să le urez mult succes tuturor primarilor și suntem convinși că vom face parteneriate solide, împreună cu fiecare dintre dumneavoastră” a specificat dl. Daniel Șerban.

Cele treizeci de primării noi au fost selectate în cadrului unui concurs competitiv, la care au participat peste 200 de APL-uri din toata Moldova. Comunitățile selectate vor beneficia de asistența programului în patru domenii majore de colaborare cum ar fi,
(1) îmbunătățirea accesului și calității serviciilor publice,
(2) implicarea cetățenilor în activitatea primăriei,
(3) creșterea veniturilor locale și îmbunătățirea managementului financiar precum și
(4) avansarea reformei de descentralizare.

La data de 09.10.2020 ,a avut loc evenimentul de inițiere a activităților  Programului Comunitatea Mea,într-o ședință online în ZOOM,unde au fost prezenți locuitori ai localității Hîrbovăț,din diferite sfere de activitate.Instruirea a fost ghidată de domnul Nunu Constantin-consultant IDU și doamna Șcerbina Viorica-consultant IDU.
Doamna primar, Croitor Rodica,împreună cu viceprimarul Boicu Petru și ceilalți participanți au stabilit aranjamentele logistice pentru desfășurarea activităților propuse de PS, și totodată a fost selectat cîte un reprezentant din fiecare mahala care ulterior va fi responsabil de colectarea datelor după chestionare.

Pentu localitatea Hîrbovăț,participarea în Programul Comunitatea Mea  este o oportunitate unică și benefică. Ne bucurăm că vom putea participa la instruiri,avînd parte de asistență și finanțare pentru a îmbunătăți viața cetățenilor din comunitatea noastră.

Lucrurile importante nu se fac individual, dar împreună cu d-voastră, cetățenii satului Hîrbovăț.
Vă invităm pe toți să vă implicați activ în planificarea și elaborarea Strategiei de dezvoltare socio-economică a satului Hîrbovăț.
#Hirbovat  #ComunitateaMea  #USAID

 

Noutăți